A zajmonitorozás új korszaka
artificial intelligence
Mesterséges intelligencián alapuló zajmonitorozó rendszer.
365 days continuous and effective monitoring
365 napos hatékony megfigyelés.
lowcostgraphicon
Költséghatékony alkalmazás.
középső banner kicsi
robothelloikon
A ROB egy robot, amely mesterséges intelligenciát használ, amivel a környezeti zajkibocsátókat képes meghatározni és analizálni aszerint, hogy melyik zajszennyező, milyen mértékben felelős a kibocsátásért.
ATT00136
anyenvironmentikon
A ROB – Robotic Observer egy egyedülálló rendszer amely képes alkalmazkodni számtalan környezeti kihíváshoz és alkalmazási formához.
ATT00139
accesanywhereikon
Szabadalmaztatott technologiánkkal mindegy, hogy az ügyfél hol tartózkodik, a rendszer képes továbbítani az adatokat bárhonnan, bárhová.
ATT00142
alsó banner kicsi HU

A ROB valójában egy robot, amely mesterséges intelligenciát használ és képes azonosítani és különválasztani a környezeti zajokat kibocsátó forrásokat. Elemzi, hogy a zajszennyező milyen mértékben felelős az adott környezetet terhelő zajért. Ez a folyamat többféleképpen bővíthető, és számos előnye van. Sok esetben drámai módon csökkentheti az emberi erőforrások szükségességét, különösen a mérnökök, zajméréssel foglalkozó szakemberek drága költségeit, és csökkentheti a szociális és orvosi költségeket is, valamint lehetővé teszi, hogy olcsón, folyamatosan megfigyeljük egy környék zajszennyezését. A ROB csapata, elsőként befejezte a ReSoNo (Real time, source selective, noise monitoring and mapping) nevű valós idejű, forrásszelektív, zajszűrési és feltérképezési rendszer fejlesztését. Bár az eljárás még nem piackész, a ReSoNo meg tudja határozni a környezetben kibocsátott zaj pontos helyét és mértékét. A rendszer érzékenységét még tovább fejlesztjük, hogy képesek legyünk több, egymással párhuzamos zajforrást megfigyelni egy homogén zajkörnyezetben. A fejlesztés a mezőgazdasági, biztonsági és egyéb speciális területen végzett megfigyelésre is alkalmazható további kutatás és fejlesztés után.
Nyilvánvaló, hogy egy zajmérnököt minden nap a nap minden percében a helyszínen tartani, azért, hogy folyamatosan elvégezze a szükséges méréseket, rendkívül költséges. Meg kellett találnunk a módját, hogyan oldható meg mindez jóval alacsonyabb költséggel. Ezért kezdtük el kifejleszteni a mesterséges intelligencia alapú zajellenőrzési rendszert.

A ROB - Robotic Observer neurális hálózat alapú mesterséges intelligenciával (AI) meg tudja tanulni és azonosítani tudja a megfigyelt terület jellemző zajforrásait (eseményeket, mérési adatokat, eltéréseket figyelve) ezeket meghatározva a felhasználó definiálhatja, hogy időben és térben, mely információforrásokat szeretné figyelni és melyiket kell figyelmen kívül hagyni. Ezen adatszűrés bármikor tetszőlegesen változtatható. A rendszer cselekvési/riasztási értékei, amelyek az adott információforrás iránti érdeklődésünket tükrözik, szintén meghatározhatók. Mindez lehet egy érdekes esemény is, amikor egy új, eddig ismeretlen zajkibocsátó jelenik meg a megfigyelt területen.
A Rob – Robotic Observer egy gyűjtőbrand, amely cégünk Intelligens Környezetvédelmi Innovációjának a közös elnevezése, ezt kifejezetten zaj- és, környezetvédelmi alkalmazásokhoz fejlesztettük. Az intelligens audio megfigyelő rendszeren alapul, amely segítséget nyújt a környezeti elemzésben, a közösségi környezetfelügyeletben, ipari telephelyfelügyeletben és a szállítmányozási rendszerek zajfelügyeletében. Moduláris felépítése és széles körű kompatibilitása lehetővé teszi a mesterséges intelligencia széleskörű alkalmazását, és állandó, felügyeletnélküli mérést tesz lehetővé. Egyedülálló, szabadalmaztatott forrásszelektív technológiánk - szilárd tudományos és tanácsadási háttérrel rendelkezik - új perspektívát nyit a környezeti zajelemzésben.  

FacebookTwitterLinkedIn