A környezeti zaj problémája
hardhatico
Nincs szükség költséges munkaerőre a mérés helyszínén.
charticon
Csökkentheti az adott terület egészségügyi kiadásait és zajszennyezését a pomtos és megfelelő adatok biztosításával.
complexdataicon
Többrétegű, nagyfelbontású adathalmazok.
középső banner kicsi
manheartico
A környezeti zajszennyezés rengeteg egészségügyi problémát okoz. Ez befolyásolja az egészségügyi rendszerünket, több százmilliárd Eurós kiadást okozva.
ATT00209
truckico
A közlekedési zajterhelés a legdominánsabb forrás a környezeti zajszennyezők között Európában. Nagyjából 125 millió ember érintett közvetlenül 55 decibel (dB) ugynevezett Lden (nappali-esti-éjszakai szint), vagy afeletti zajszennyezéssel. Az Európai Bizottság becslése szerint a vasúti-közúti forgalom zajterhelésének közvetlen szociális-egészségügyi költségei az EU területén 40 milliárd Euróra rúg.
ATT00206
noisetool
A fő probléma a városi zajtérképekkel, hogy a mérési eljárás számos becsült értéket alkalmaz. A rendszerünkkel a városok naprakész, pontos adatokhoz juthatnak.
ATT00212
alsó banner kicsi HU

Az Európai Unióban a zajcsökkentésre összpontosító cselekvési tervek mind a kötelező zajmérésen és feltérképezésen alapulnak, de a legmodernebb zajfelügyeleti módszerek elavultak, statikus, időszakos méréseken és statisztikai extrapolációkon alapuló számított értékeket adnak. Ennek eredményeképpen a jelenleg használt zajtérképek többnyire pontatlan értékeket mutatnak, ami a zajszennyezés elleni küzdelem hatástalanságához vezethet.

Egészségügyi problémák

A zajszennyezést már régóta az életminőséget és a jólétet befolyásoló fontos tényezőként tartják számon. Az elmúlt évtizedekben ezenkívül egyre fontosabb közegészségügyi kérdésnek számít. A zaj a második legnagyobb környezeti-egészségügyi kockázat (a finom porszemcsés levegőszennyezés mögött) a városi területeken. Több mint egyszerűen zavaró; A zaj terhelés halláskárosodást és idegi károsodást, valamint szív- és érrendszeri problémákat, alvászavart és mentális rendellenességeket okozhat. A NO!SE szerint az EU-ban a "zajszennyezésnek jelentős szociális és területi hatása van, és nagyon magas pénzügyi költségeket generál a városok számára, legalább az Európai Unió GDP-jének 0,4% -ára becsülve"

Az becsült értékek problémája

A város zajtérképének fő problémája, hogy a mérési folyamat átlagolt és becsült számokat tartalmaz. Először egy szakember számítja ki a terület átlagos forgalmát. Ehhez vehet egy napi, heti, vagy havi forgalmi értéket de mindig egy adott napon vagy héten végzi a számlálást. A második lépés, hogy az akusztikus mérnök minden járműosztályhoz egy átlagos, zajértéket rendel hozzá, ami máris becsült értéket eredményez. A harmadik lépés, hogy ezt a becsült értéket hozzárendeljük a járművek becsült számához.

Ahogy az látható, az eredmény a becsült érték becslése. A ReSoNo az egyetlen szabadalmaztatott, forrásszelektív, valós idejű, zajmonitorozó és tréképező rendszer, amely pontos és valós idejű adatot biztosít a döntéshozók részére.

Megfelelő adatok nélkül nem lehet megfelelő döntéseket hozni.

FacebookTwitterLinkedIn